De Voedselbank Eindhoven biedt voedselpakketten aan 650 Eindhovenaren, onder wie ouderen als Jan en Astrid van der Meijden (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
De Voedselbank Eindhoven biedt voedselpakketten aan 650 Eindhovenaren, onder wie ouderen als Jan en Astrid van der Meijden (archieffoto). © Jean Pierre Reijnen

Voedselbanken regio Eindhoven en Helmond kunnen nog even vooruit

HELMOND/EINDHOVEN - De voedselbanken in de regio kunnen tot en met komende week nog genoeg voedsel uitdelen, dankzij extra aanbod vanuit de horeca. Er wordt overlegd of er een waardebonnensysteem nodig is, voor als de stroom voedsel die supermarkten ‘over’ hebben opdroogt en de groep klanten groeit.

,,Begin deze week was het spannend: moeten we dicht, net als de Voedselbank Haaglanden? Gelukkig konden we dinsdag nog steeds bevoorraad  worden door ons distributiecentrum van Voedselbank Nederland in Tilburg", zegt voorzitter Rob Baken van de Voedselbank Eindhoven. ,,We krijgen normaal ook levensmiddelen van supermarkten, spullen die zij overhebben. Dat gaat nu moeizaam doordat veel mensen hamsteren. Daar staat tegenover dat we nu voedsel krijgen uit onorthodoxe hoek. Horeca en bedrijfskantines die moeten sluiten komen ons eten brengen. En studenten, scholieren en zzp’ers melden zich als vrijwilliger. Al is dat nu nog niet nodig, het is goed om te weten dat ze klaarstaan. We leven in een bizarre wereld nu, maar dat geeft ook energie om er vol tegenaan te gaan.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven