Theatermaaksters Luka Kooijmans en Michèle Rijzewijk en Hassan in het Victoriapark in Eindhoven
Volledig scherm
Theatermaaksters Luka Kooijmans en Michèle Rijzewijk en Hassan in het Victoriapark in Eindhoven © Kees Martens/DCI Media

Vogelvrij in het Victoriapark in Eindhoven: ‘Zonder papieren moet je altijd op je hoede zijn’

EINDHOVEN - Hoe herken je op straat iemand die officieel niet in Nederland mag zijn? Hij staat keurig te wachten tot het stoplicht op groen springt. Hassan (31) is zo iemand. Hij speelt een rol als ‘vogelvrije exoot’ in het project ‘Vogelvrij’, op en rond het Victoriapark in Eindhoven. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven