‘Voor de kerst duidelijkheid over karkas aan de Eindhovense Vonderweg’

VIDEOEINDHOVEN - Voor de kerst moet er duidelijkheid komen over de nieuwbouw die op de plek moet komen van het voormalige Philipspand HCZ aan de Vonderweg in Eindhoven. 

Het karkas dat veel mensen al tien jaar een doorn in het oog is gaat tegen de vlakte maar eigenaar Breevast wil eerst garanties dat er woningbouw voor in de plaats mag komen. 

Bestemmingsplan

Het gebouw werd in 2018  door Breevast verkocht aan de Amerikaanse vastgoedinvesteerder HighBrook Investors. Breevast is echter nog steeds de ontwikkelaar van het project en werkt hierbij samen met Review Real Estate van Jos Schüssel. Volgens laatstgenoemde draait het nu vooral om het bestemmingsplan dat aangepast moet worden om woningbouw toe te staan op de plek van het karkas. ,,De gesprekken met de gemeente verlopen goed en we hebben er vertrouwen in dat we het de komende maanden eens worden over de omvang van de woningbouw die we er gaan bouwen.” 

Strategisch

In de Eindhovense politiek stelde het CDA onlangs vragen over het geraamte tegenover het Philips Stadion. Tien jaar geleden werd het ontruimd en in 2013 werd het gestript. Hoewel al vast staat dat het uiteindelijk tegen de vlakte gaat, zou het volgens Schüssel strategisch een slechte zet zijn om het nu alvast te slopen. ,,We zijn nog in onderhandeling en zolang het karkas er staat kunnen we nog terugvallen op herontwikkeling van kantoorruimte. Dat willen we niet en dat wil de gemeente ook niet dus we gaan ervan uit dat het goed komt met het bestemmingsplan. Ik snap dat veel mensen het karkas zo snel mogelijk gesloopt zien.”

Volledig scherm
Gestript gebouw aan Vonderweg © Fotomeulenhof/Kees Martens
  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven