CKE en buurtbewoners Drents Dorp trekken alles uit de kast om het leven in hun wijk ook in tijden van corona leuk te houden.
Volledig scherm
CKE en buurtbewoners Drents Dorp trekken alles uit de kast om het leven in hun wijk ook in tijden van corona leuk te houden. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Voor elkaar: Met muziek Eindhovenaren op afstand samenbrengen

EINDHOVEN - Een straatconcert in Drents Dorp voor mensen die hun huis niet meer uit kunnen, krijgt een vervolg. Het initiatief wordt vanaf komende week uitgebreid naar andere Eindhovense buurten en straten verspreid over de hele stad.

Het straatconcert dat eind vorige week plaatsvond in de Zevenaarlaan, Plaggenstraat en Wilgenstraat was een aparte gebeurtenis in de  verder uitgestorven Strijpse straten. Maar de bewoners stonden en zaten voor hun ramen, blij verrast met het muzikale optreden van een accordeonist, een acteur/danser met een volle kar met rozen en enkele medewerkers van initiator CKE en buurtvrijwilligers. 

Buurtbewoners niet alleen

Onder het motto ‘Je bent niet alleen’  hebben CKE, Woonbedrijf, stichting Buurtbelangen Drents Dorp en de gemeente de krachten gebundeld om de onderlinge verbondenheid en steun aan wijkbewoners ook in deze tijd tot uitdrukking te brengen. ,,Dat doen we met dit straatconcert, maar ook met het bezorgen van pakketjes bij kwetsbare ouderen op 107 adressen in de wijk”, vertelt Wikke Peters van het CKE.  ,,Met daarin een lijst met telefoonnummers voor hulpvragen, een kaartje met een persoonlijke boodschap, een tekening, wat tijdschriften en iets lekkers van het ‘bakkersploegje’  in de wijk.”

Lied en filmpje op YouTube

Ze vervolgt: ,,Ook is er samen met een groep buurtbewoners een lied ingezongen en gefilmd. Het resultaat, ‘Oh Drents Dorp is fijn’, staat nu op YouTube  en er komen echt veel reacties op. Zo breng je mensen ook op afstand samen.”

Meer optredens en concerten

Begin deze week  werd bekend dat het project kan worden voortgezet dankzij een bijdrage van 10.000 euro van verhuurder Woonbedrijf. CKE verwacht daarmee vanaf volgende week zo’n 40 optredens te kunnen aanbieden met bijvoorbeeld zang, muziek, dans en theater.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven