Nick Reniers maakt aardbeienjam in zijn tijdelijke keuken in de tuin.
Volledig scherm
Nick Reniers maakt aardbeienjam in zijn tijdelijke keuken in de tuin. © Nick Reniers

Voor elkaar: Verrassingspakketje voor mensen in sociaal isolement in Eindhoven en Best

EINDHOVEN - Een telefoongesprek met zijn oudtante en de vrolijke lentezon inspireerden Eindhovenaar Nick Reniers om jam van lentefruit te gaan maken. Inmiddels heeft hij al tachtig pakketjes met daarin meer dan alleen die jam  afgeleverd bij mensen die wel een oppepper kunnen gebruiken. 

Om zijn idee uit te kunnen voeren, zelfgemaakte jam naar mensen in een sociaal isolement brengen, deed Nick Reniers via de app Nextdoor een oproepje voor wat glazen potjes. De reacties stroomden binnen en in nog geen halve middag tijd had hij ruim honderd potjes bij elkaar gesprokkeld. 

Ruim tachtig kilo fruit

,,Inmiddels had ik al aardbeien ingekocht, maar ik had er natuurlijk niet genoeg om al die potjes mee te vullen", vertelt Reniers, in het dagelijks leven food & beverage manager. ,,Dus vroeg ik mensen in mijn eigen netwerk of  ze misschien wat fruit wilden sponsoren. Met ook weer heel snel ruim tachtig kilo fruit in huis.”

Meer dan jam alleen 

Ondertussen had Reniers bedacht dat hij er een pakketje van wilde maken met ook een rol beschuit, een appel of een sinaasappel een persoonlijk briefje en nog een lekkernij. En ook dat lukte na een post op Facebook en Instagram.  

Met de bakfiets op pad

Ondertussen bouwde Reniers in zijn tuin met geleend materiaal  van zijn werkgever een semi-professionele keuken met twee grote ketels om de jam te kunnen maken. Dat productiewerk is inmiddels klaar. Reniers heeft in totaal 160 pakketjes klaargemaakt en daar inmiddels de helft van afgeleverd. ,,Met een bakfiets die me ook zomaar ter beschikking is gesteld", lacht hij. ,,De mensen zijn er echt blij mee. Iedereen reageert blij verrast als ze een pakketje voor hun deur aantreffen. ‘Ik heb toch niks besteld’, is een reactie die ik al meermalen te horen heb gekregen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven