Huisartsenpraktijk De Oude Toren.
Volledig scherm
Huisartsenpraktijk De Oude Toren. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Voor tweede keer dwangsom voor huisartsenpraktijk Hoevenaars

EINDHOVEN - Huisartsenpraktijk De Oude Toren in Eindhoven moet sinds 15 mei een dwangsom van 2000 euro per week betalen zolang de ‘continuïteit, bereikbaarheid en beschikbaarheid van de zorg niet goed geregeld is’. 

Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit is al de tweede keer dat de praktijk van dokter Ronald Hoevenaars een last onder dwangsom heeft gekregen. 

Er is geen adequate vervanging geregeld bij afwezigheid van  de arts, stelt de inspectie.  Hoevenaars draait niet mee met de avond- en weekenddiensten met zijn collega-huisartsen.

Voor een dichte deur

Twee weken geleden stonden zijn patiënten voor een dichte deur. Na enkele dagen was de praktijk  weer open, en werkte er een waarnemer. Niet duidelijk was waar Hoevenaars zelf gebleven was.  Later meldde hij op zijn website dat hij ernstig ziek was geweest. 

Toen bekend werd dat VGZ het contract met de arts  per 1 juni  op ging zeggen leidde dat tot een fikse uitstroom van patiënten afgelopen week. Op de website van de Oude Toren staat inmiddels dat de praktijk is overgenomen. Hoevenaars zelf blijft onbereikbaar voor commentaar. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven