Marjolein Meijers en Walter Kuipers (rechts).
Volledig scherm
Marjolein Meijers en Walter Kuipers (rechts). © Stichting Theater Langs de IJssel

‘Voordeurconcerten’ van Muziekgebouw Eindhoven live te zien op ED.nl

EINDHOVEN - Op maandag 18 mei start het Muziekgebouw in Eindhoven om 19 uur een reeks wekelijkse ‘voordeurconcerten’. De concertzaal stuurt een keur aan artiesten de Eindhovense straat op. Iedere week wordt een andere straat aangedaan. De concerten worden live uitgezonden op deze site.

‘Als muziekfans niet naar het Muziekgebouw kunnen, komt het Muziekgebouw wel naar hen toe’. Onder dit motto organiseert het Muziekgebouw in Eindhoven vanaf maandag 18 mei - op veilige afstand - live-concerten voor Eindhovense voordeuren. Tussen 19 uur en 20 uur wordt maandag afgetrapt met Björn van der Doelen, Iris Penning, Jeroen Kant, Marjolein Meijers & Walter Kuipers. Deze krant zal hiervan live videoverslag doen via ed.nl. De lokatie is nog een verrassing, om zo de coronamaatregelen in acht te kunnen nemen en niet te veel mensen op de been te brengen.

Iedere editie wordt gekoppeld aan een thema, ontleend aan de straatnaam, het programma van het Muziekgebouw en de actualiteit. Straatbewoners ontvangen van het Muziekgebouw een ansichtkaart met het thema en de artiesten die bij ze in de straat komen spelen. Ze kunnen mailen als ze een van de artiesten bij hun eigen voordeur willen ontvangen. Of een verzoekje willen doen. 

Brabants- en Nederlandstalig

Björn  van der Doelen.
Volledig scherm
Björn van der Doelen. © Ellen Jeurissen

Eindhovenaar Björn van der Doelen is oud-profvoetballer, maar timmert al een tijd verdienstelijk aan de weg als Brabantstalig songsmid. Iris Penning is stadsdichter van Eindhoven en brengt  Nederlandstalige liedjes, net als Jeroen Kant en zangeres/muzikant Marjolein Meijers, bekend van onder meer De Berini's en Jan en An (met Jan Rot). Ze treedt maandag op met haar vaste begeleider, multi-instrumentalist Walter Kuipers. 
Per straat wordt een ambassadeur aangewezen die (online) het startschot geeft. Maandag 18 mei is dit Jan Willem Sligting, oud-programmeur van Paradiso en bassist van bluesband Barrelhouse.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven