Volledig scherm
De bibliotheek Eindhoven.

Voorleesexpress bibliotheek Eindhoven is gered

EINDHOVEN - De Voorleesexpress van de Eindhovense bibliotheek is gered. Maar wel slechts voor een jaar, aldus directeur Albert Kivits. De reden: de bieb mag van het college van B en W geld dat het overhield in 2015 naar eigen inzicht gebruiken. Dat blijkt uit een brief die wethouder Mary-Ann Schreurs dit weekend naar de gemeenteraad stuurde.

"Natuurlijk ben ik hier blij mee", zegt Kivits, die vorige week nog de noodklok luidde. "Maar er zitten wel twee kanten aan dit verhaal. Allereerst hebben we de afgelopen jaren zoveel moeten bezuinigen op onze activiteiten dat het ook logisch is dat we geld overhouden" vervolgt hij. "En ten tweede: we kunnen met dit geld de Voorleesexpress alleen het komend jaar handhaven. Daarna zal de bieb er alsnog mee moeten stoppen. Als er tenminste niet elders geld vandaan komt."

Begin vorige week werd bekend dat de Eindhovense bibliotheek op last van de Stichting Cultuur Eindhoven twee ton moet bezuinigen, reden waarom de Voorleesexpress zou moeten sneuvelen. Kivits is fel tegen die bezuiniging gekant omdat hij vindt dat de bieb de afgelopen jaren al meer dan genoeg bezuinigd heeft.

In het kader van de Voorleesexpress komt een vrijwillige voorlezer twintig weken thuis voorlezen bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat dan om kinderen met een taalachterstand

In samenwerking met indebuurt Eindhoven