Volledig scherm
Tijn Docter kruipt in de huid van een president-directeur van Philips © MartijnSenders

Voorstelling over Philips drie weken lang in Parktheater Eindhoven

EINDHOVEN - 'Lampenmakers: hoe Philips kwam, made things better en alles veranderde', zo heet de voorstelling voluit die Het Zuidelijk Toneel van 5 tot en met 24 september presenteert in de Philipszaal van het Parktheater in Eindhoven. 

De theatervoorstelling, alleen te zien in het Parktheater, gaat over de opkomst en opeenstapeling aan veranderingen binnen Philips en is gebaseerd op anderhalf jaar onderzoek en interviews met medewerkers, managers, directieleden en CEO's, door toneelschrijver Marcel Osterop en regisseur Roel Swanenberg.

Inkijkje
In de cast onder anderen Tijn Docter (o.a. 'De Fractie', 'Ik omhels je met 1000 armen') en Bart Klever (o.a. Toneelgroep Amsterdam). Beide acteurs vertolken president-directeuren van Philips en moeten een intiem inkijkje geven hoe het eraan toeging binnen Philips vanaf de jaren ’80. 

De Vlaming Nicolas Rombouts, bekend van Dez Mona, componeert de muziek. Met Philicorda’s als centraal instrument. De Philicorda, begin jaren zestig gebouwd als huisorgel, werd nooit het verhoopte massasucces en stierf een stille dood. 
Beloofd wordt ook 'een lange parade' van andere Philipsuitvindingen die het (net) niet haalde.

'Lampenmakers' is de opvolger van 'Waterdragers' (2014) en 'De Waakhonden' (2015) over de gemeente Eindhoven en het Eindhovens Dagblad, en is het sluitstuk van de trilogie over de politiek, de media en het bedrijfsleven in Eindhoven.

Binnenkort beginnen de repetities.

Volledig scherm
Affiche van 'Lampenmakers'. © onbekend

In samenwerking met indebuurt Eindhoven