Marco Verberne van Groenrijk De Heikant in Veldhoven in de hoek waarin hij bezoekers informeert over duurzaam tuinieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco Verberne van Groenrijk De Heikant in Veldhoven in de hoek waarin hij bezoekers informeert over duurzaam tuinieren. © fotomeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Vraag naar tuinplanten is enorm en dat komt niet alleen door droogteschade

EINDHOVEN - Kwekerijen draaien op volle toeren om aan de grote vraag naar tuinplanten te voldoen. Sommige soorten zijn tijdelijk niet meer verkrijgbaar. ,,De mensen vinden dat weleens lastig, maar ja, je kunt ze niet zomaar even bijproduceren: planten hebben nu eenmaal tijd nodig om te groeien”, zegt Erica Muijderman van kwekerij Muijderman in Veldhoven. ,,De vraag was in het najaar al enorm, en wordt alleen maar groter.”

  1. Graaf uit en gooi weg die buxus
    PREMIUM
    Column

    Graaf uit en gooi weg die buxus

    Het kan nog nét voor 5 mei. De aangetaste buxus uit de tuin knikkeren. Niks niet spuiten met allerlei chemische troep, maar de schop pakken en ze eruit steken. Het wordt toch niks meer, want de buxusmot waart weer als een Holle Bolle Gijs door onze tuinen. Graaf ze uit en gooi ze in de groencontainer. Dat heeft ook als voordeel dat het nestje met kool- of pimpelmezen in jouw tuin, of de tuin van de buren, niet vergiftigd wordt doordat de jongen met de aangetaste gif-rupsen worden gevoerd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven