Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Vragen aan gemeenten worden in regio bijna overal binnen 2 dagen beantwoord

EINDHOVEN - 22 procent van de Nederlandse gemeenten heeft geen mailadres op de website en kunnen burgers  alleen nog maar via een contactformulier vragen stellen. In onze regio is dat het geval in Eindhoven, Helmond, Meierijstad, Son en Breugel, Nuenen, Deurne en Cranendonck. Dat staat in het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten

In de meeste gemeenten in onze regio hebben burgers met vragen binnen 2 dagen antwoord, behalve in Gemert -Bakel en in Heeze-Leende. In Heeze-Leende duurt dat soms zelfs 2 maanden. 

De gemeente Heeze-Leende is het daar niet mee eens. "Gemeente Heeze-Leende is bereikbaar via email, deze staat vermeld op de website en wordt in principe binnen een dag beantwoord. Het onderzoek is gedaan op basis van een email door een mystery guest. Deze is op 25 juli ontvangen en netjes op 26 juli beantwoord."

Door bijna alle gemeenten wordt naar onnodige informatie gevraagd,  zoals  telefoonnummer, adres, sekse en soms zelfs de geboortedatum van de burger die een vraag stelt. Al deze info is niet nodig om vragen te beantwoorden. In Helmond, Deurne en Cranendonck gebeurt dat niet. 

Helmond is ook de enige gemeente in Zuidoost-Brabant die niet standaard naar DigiD vraagt. 

Kijk hieronder hoe het in uw gemeente gaat.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven