Volledig scherm
PREMIUM
Chinese les op het Stedelijk college Eindhoven (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Vragen bij Chinese les op Stedelijk College Eindhoven

EINDHOVEN - China mag ver weg lijken, maar tot hoe ver reikt de invloed van de Volksrepubliek? Tot in de Nederlandse schoolbanken lijkt het. In een uitzending zondag 6 januari van Human Medialogica over Chinese propaganda en Nederlandse zelfcensuur komt ook het Stedelijk College Eindhoven aan bod.

 In ‘Xi, Xi wat jij niet ziet’ onderzochten programmamakers Jacco Versluis en Hannah van Tassel hoe de Chinese overheid probeert ons beeld van China te beïnvloeden. De Volksrepubliek van president Xi Jinping intimideert correspondenten in zijn land. Nederlandse correspondenten in China wilden uit angst voor de reactie van de Chinese autoriteiten en de gevolgen voor hun journalistieke werk dan ook niet meewerken aan de reportage van Versluis en Van Tassel. Maar China probeert ook in het buitenland invloed uit te oefenen.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven