Volledig scherm
Philips Complex Vredeoord in Eindhoven anno 2018. © Google

Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput

Toen en NuEINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.

Het iconische Philips-pand toornt nog reusachtig boven het gebied uit, maar ook dit pand gaat Philips verlaten. Begin volgend jaar verhuist het bedrijf naar de High Tech Campus. Veel andere gebouwen van het complex zijn inmiddels tegen de vlakte maken plaats voor woningbouw, maar het voormalig hoofdkantoor van de Benelux wordt niet gesloopt. De meeste geïnteresseerde kopers willen er appartementen in maken.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven