Volledig scherm
PREMIUM
Clown Frenkie met Diny Goijarts en haar man Piet. © Archipel

Vrienden van Archipel in Eindhoven: ‘Vrijwilligers maken van huis een thuis’

EINDHOVEN -  Stichting Vrienden van Archipel houdt bijzondere activiteiten voor de bewoners. Zondag werd genoten van uitvoeringen van Circus Alexander.

Ondanks de stromende regen loopt de circustent aan de overkant van de Claralaan vol, ruim op tijd voor de eerste voorstelling om elf uur zondagochtend. Te voet, soms met rollator of in de rolstoel komen bewoners van verpleeghuis Ekelhof. Begeleid door familie, verpleegkundigen of een van de vele vrijwilligers. Velen van hen wonen niet meer thuis vanwege een vorm van dementie.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen