Vrijwilligerspenning voor René de Lepper

Eindhoven

Drie vrijwilligers zijn gisteren door de gemeente Eindhoven onderscheiden met de vrijwilligerspenning. 

Jeugdleider René de Lepper van Stichting Trefcentrum Oude Toren in Eindhoven is ruim twaalfenhalf jaar actief bij sociaal-culturele activiteiten die de stichting op touw zet. De Lepper (28) is leider bij de wekelijkse hobbyclub voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. Met veel toewijding en enthousiasme leert hij kinderen creatief om te gaan met diverse materialen en helpt ze bij het maken van werkstukjes.

Ook twee vrijwilligers van tennisvereniging Bokt werden in het zonnetje gezet. Wopke Jousma (72) is al sinds 2003 medeverantwoordelijk voor de financiële huishouding van de club. Hij doet de boekhouding en geeft uitleg over de financiële situatie van de club tijdens ledenvergaderingen.

Ook Rob Basten (73) is al 12,5 jaar actief als vrijwilliger voor de tennisclub. In verschillende functies zoals deelname aan de technische commissie. Later werd hij penningmeester en hielp hij mee met het incasseren van de jaarlijkse contributie bij leden. Sinds 2009 regelt hij samen met twee andere leden de activiteiten voor de petanquecommissie. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven