Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

‘Vrouw op bankje' in Eindhoven vindt onderdak

EINDHOVEN - De vrouw die wekenlang dakloos op een bankje zat aan de Groenewoudseweg in Eindhoven, heeft inmiddels toch een dak boven haar hoofd.De 60-jarige vrouw is sinds eind vorige week op een van de locaties van de Eindhovense opvangorganisatie NEOS ondergebracht. Haar twee poedels zijn daar bij haar. 

NEOS maakte gezien de nijpende situatie van de vrouw een uitzondering op de regel dat huisdieren niet welkom zijn in de opvang. De vrouw had aangegeven niet zonder haar honden van de Groenewoudseweg te willen vertrekken.

Rust

Geprobeerd wordt nu zoveel mogelijk rust rond de vrouw te creëren. Een dierenarts heeft naar de twee poedels gekeken. De vrouw trok veel aandacht nadat ze met haar spullen post vatte op het bankje aan de doorgaande weg in de wijk Woensel-West. Ze deed dat na een huisuitzetting. Die was het gevolg van ernstige vervuiling van haar huurhuis, waarin zijn alleen woonde, met haar honden.

Eindhovenaren die zich haar lot aantrokken, brachten eten en spullen voor persoonlijke hygiëne naar het bankje. Een ex-dakloze stadgenoot zorgde voor een zes-persoonstent die over het bankje werd heen gezet. Andere stadgenoten hielden de vrouw 's nachts in de gaten of boden haar de gelegenheid om in hun huis te komen douchen.

Wildkamperen

Ook uit de omgeving van Eindhoven kwamen onbekenden van de vrouw haar steun aanbieden. Tegelijkertijd waren er buurtbewoners die vonden dat de vrouw de schrijnende toestand waarin ze verkeerde aan zichzelf te wijten had omdat ze aangeboden hulp weigerde.

De gemeente maakte vorige week woensdag een einde aan de situatie op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening, die wildkamperen verbiedt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven