Volledig scherm

VVD Eindhoven: geen draagvlak voor smalle Vestdijk

EINDHOVEN - Eindhovens grootste oppositiepartij vraagt zich af of de gemeente Eindhoven niet moet terugkomen op het plan om de Vestdijk te versmallen. 

'We maken ons grote zorgen over het draagvlak in de stad en de effecten op de mobiliteit en economische ontwikkeling in de binnenstad', aldus de VVD.

Statement
De partij heeft bij wijze van statement het verzoek ingediend om dit onderwerp dinsdagmiddag 4 april opnieuw op de politieke agenda te plaatsen. De discussie met andere fracties hierover vindt vanaf 17.00 uur plaats in de raadszaal.

Het college wil op de gehele Vestdijk en Hertogstraat éénrichtingsverkeer invoeren (tot aan 18 Septemberplein). Ook wil het college niet langer twee, maar 1 rijstrook voor autoverkeer op de Vestdijk. De maximumsnelheid wordt tegelijkertijd verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur. 

Voldoende draagvlak
Volgens het college is er 'voldoende draagvlak' voor de herinrichting. Dat zou zijn gebleken tijdens bijeenkomsten met direct betrokkenen, eind 2016, en uit reacties die binnenkwamen op de gemeentelijke website. Belangrijke reden voor de herinrichting is de luchtkwaliteit. Daarnaast moet de Vestdijk ook een meer groene straat worden waar het prettig is om te verblijven.

De VVD heeft hier zijn twijfels bij: 'Onduidelijk is ‘wat is en wanneer heb je draagvlak’. De partij verwacht dat er straks vaak files zullen staan op de vernieuwde Vestdijk, wat juist slecht is voor de luchtkwaliteit en de leefbaarheid niet ten goede komt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen