Volledig scherm
Veel kinderen lieten zich van hun beste kant zien bij Meerhoven24 in 2013. Het loopevenement heeft bij de tiende editie in 2019 een waarderingssubsidie van de gemeente Eindhoen gekregen. Archieffoto Irene Wouters/Foto Meulenhof © Irene Wouters

Waarderingssubsidie 1000 euro gemeente Eindhoven voor zeven buurtinitiatieven

EINDHOVEN - Zeven buurtorganisaties hebben donderdagavond de Waarderingssubsidie van de gemeente Eindhoven gekregen. In het gebouw TAQ op Strijp-T van hightech bedrijf Settels Savenije reikte wethouder Yasin Torunoglu de cheques ter waarde van 1000 euro uit. 

De subsidies worden jaarlijks toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad. De cheque moet ook een stimulans zijn om door te gaan op de ingeslagen weg.

De initiatieven zijn: Longcafé Mariette Crombach, waar longpatiënten elkaar ontmoeten om uit het isolement te komen; Buurttuin Tivoli is nieuw leven ingeblazen door Miranda Delhaes en vrijwilligers; Buurtontmoeting Drents Dorp heeft het werk van de Zonnebloem voor een dertigtal senioren overgenomen; Meerhoven24 dat in tien jaar is uitgegroeid tot een loopevenement van formaat, denkt na over een nieuwe opzet; Werkplaats Financiën Tongelre waar vrijwilligers buurtgenoten met geldproblemen helpen; Wijkcentrum Heidehonk in Woenselse Heide is door nieuwe vrijwilligers weer een bruisend buurthuis waar veel (zelfgeorganiseerde) activiteiten plaatsvinden;  Buurtpreventieteam Gildebuurt zet zich in voor de veiligheid maar ook voor sociale thema’s.

Volledig scherm
Een bewonersavond in wijkcentrum Heidehonk in Eindhoven, een van de buurtinitiatieven die een waarderingssubsidie van de gemeente Eindhoven kreeg. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen