Geert Tiersma en Marleentje Weismann tijdens de demonstratie in september tegen de plannen van wethouder Schreurs.
Volledig scherm
Geert Tiersma en Marleentje Weismann tijdens de demonstratie in september tegen de plannen van wethouder Schreurs. © FotoMeulenhof

Walhallala's Wonderlijke Wereld Festival uit solidariteit met Pizza Geert

EINDHOVEN - 'Walhallala's Wonderlijke Wereld Festival.' Dat is de naam van een muziekfestival dat op zaterdag 11 november in S-Plaza op de hoek van de Bleekweg en de Vestdijk in Eindhoven plaatsvindt. 

Het wordt een feestje uit solidariteit met Geert Tiersma en zijn vriendin Marleentje Weismann; de bewoners -nu nog- van een gemeentelijk pand op de Gabriël Metsulaan in Stratum.

In hun culturele broedplaats wilden de twee onder meer een muziekinstrumentenmuseum stichten en een balletschool, maar voor die plannen kregen zij de afgelopen jaren nooit het groene licht van de gemeente. Sterker nog: het college wil op deze plek nieuwbouw gaan plegen; een studio voor het ontwerpersduo Kiki en Joost moet er komen. In de plannen is geen ruimte voor Tiersma en Weismann. 

Om de twee een hart onder de riem te steken -en hen ook financieel te steunen- ontstond bij BBL-raadslid Patrick van der Voort het idee om een solidariteitsfestival op poten te zetten. Tiersma: ,,Aanvankelijk zou ik met onze eigen band -B'wana Dik & de Zeurettes- een optreden doen bij S-Plaza. Na alle toestanden en commotie over ons pand, stelde Patrick voor om er een festival van te maken."

Facebook

Een simpel oproepje op Facebook waarin werd gevraagd om vrijwilligers en de benodigde apparatuur leverde in korte tijd een stortvloed aan reacties op. Tiersma: ,,Het hele festival was in één dag georganiseerd. Binnen de kortste keren meldden zich vrijwilligers om mee op te bouwen. Anderen kwamen met apparatuur voor de bands aanzetten."

De belangstelling voor het feestje is groot, weet Tiersma. ,,Het leeft enorm. Ook uit veiligheidsoverwegingen hebben we er daarom voor gekozen om er een besloten festival van te maken. Iedereen is in principe welkom, maar moet zich wel even aanmelden op Facebook." De kaarten -hoeveel er precies worden uitgegeven, weet Tiersma nog niet- zijn gratis. Wel wordt tijdens het festival om een vrijwillige bijdrage gevraagd.    

Optredens

Walhallala's Wonderlijke Wereld Festival duurt van 15.00 tot 23.00 uur. Er zijn optredens gepland van onder meer The Mighty Ya-Ya, Iris Penning, Bertje Doperwtje, The Smegmatics, Bal Boa, Ernest van Aaken, Devotion, Sem Dylan & Lotte Walda en Virtual Mission. Mama Belle geeft een voorstelling voor kinderen.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven