Enkele basisschoolleraren zijn op Hogeschool De Kempel in Helmond voor post-hbo nascholing. Zij zullen het moeten doen, want van een fikse extra instroom van studenten is bij de lerarenopleidingen nog geen sprake.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele basisschoolleraren zijn op Hogeschool De Kempel in Helmond voor post-hbo nascholing. Zij zullen het moeten doen, want van een fikse extra instroom van studenten is bij de lerarenopleidingen nog geen sprake. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Wat doe je met 8,5 miljard zonder extra handen in het onderwijs?

EINDHOVEN/HELMOND - 8,5 miljard heeft het onderwijs gekregen om leerachterstanden door corona weg te werken. Maar wat doe je met dat geld als er geen extra leerkrachten voorhanden zijn?

  1. Eindhovense politiek vertrouwt op bemiddeling met woonbootbewoners over uitkoopregeling

    Eindhoven­se politiek vertrouwt op bemidde­ling met woonbootbe­wo­ners over uitkoopre­ge­ling

    EINDHOVEN - De bewoners van tien woonboten op het Afwateringskanaal van bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven weten nog niet hoe een uitkoopregeling er uit gaat zien als de gemeenteraad volgende week bepaalt dat ze binnen tien jaar moeten vertrekken. De Eindhovense politiek vertrouwt op de aanpak van PvdA-wethouder Yasin Torunoglu die onder druk van een dwangsom heeft voorgesteld om het bestemmingsplan nu al aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven