Volledig scherm
stockadr ijs, ijsje, zomer, warm © Thinkstock

Genieten van tropische temperaturen in Zuidoost-Brabant

VIDEOEINDHOVEN/HELMOND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het nationaal hitteplan geactiveerd vanwege de aanhoudende hitte. "Met name ouderen, chronisch zieken en andere mensen die hinder ondervinden van langdurige warmte moeten oppassen."

Er is volgens het KNMI officieel sprake van een hittegolf als de maximumtemperatuur in De Bilt gedurende tenminste vijf dagen elke dag 25 graden of hoger is. Bovendien moet het in die dagen zeker drie keer minstens 30 graden zijn.

Of De Bilt, en daarmee dus het hele land, dat gaat halen, is nu nog niet bekend. Maar in Zuidoost-Brabant kunnen we toch wel voorzichtig spreken van een hittegolf de komende week. Het wordt volgens weeronline.nl opeenvolgend van maandag tot en met donderdag 32, 31 en 33 graden.

Weerplaza waarschuwt voor de warmte. Bepaalde groepen zijn kwetsbaar bij aanhoudende hitte. De hitte kan een gezondheidsrisico opleveren voor ouderen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Maar ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen en kinderen zijn kwetsbaar omdat zij niet altijd de noodzakelijke maatregelen kunnen nemen. De maatregelen die genomen moeten worden liggen voor de hand maar zijn wel belangrijk:

- Drink voldoende
- Zorg voor koelte
- Houd uw woning koel
Zorg voor elkaar

poll

Ik ben deze hitte nu al beu

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
3840 stemmen

Waar hangt iedereen uit met dit warme weer?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven