Dankzij het kraken van de chatdienst EncroChat kon de politie meer dan twintig miljoen berichten van criminelen live meelezen.
Volledig scherm
Dankzij het kraken van de chatdienst EncroChat kon de politie meer dan twintig miljoen berichten van criminelen live meelezen. © FOTO POLITIE

Weer las politie live berichten mee van criminelen: 30 aanhoudingen en 75 invallen, ook in Eindhoven

EINDHOVEN - Tientallen geplande ernstige geweldsdelicten, waaronder ontvoeringen, liquidaties en schietpartijen zijn de afgelopen tijd voorkomen doordat de politie opnieuw live kon meelezen met berichten van criminelen. Dit keer doordat de politie wist binnen te dringen in het platform Sky ECC waarmee criminelen versleuteld konden communiceren met elkaar. Dat maakte de Landelijke Eenheid dinsdagmiddag bekend.

 1. PSV kan bijna op twee oren slapen voor plek twee en gaan juichen voor Manchester United
  PREMIUM

  PSV kan bijna op twee oren slapen voor plek twee en gaan juichen voor Manchester United

  PSV kan zich na de zege op PEC Zwolle van donderdag (4-2) officieus opmaken voor de tweede óf derde voorronde van de Champions League voor komend seizoen. Als de ploeg van Roger Schmidt zondag in Utrecht geen nederlaag lijdt, zit PSV sowieso goed. Mocht dat toch gebeuren en mocht zich bij AZ-Heracles geen scenario voltrekken zoals in 1983 bij Spanje-Malta (12-1), dan komt het ook gewoon goed voor de Eindhovenaren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Pro-Palestina protest op stadhuisplein Eindhoven: 'Mijn familie woont daar'
  Play

  Pro-Palestina protest op stadhuis­plein Eindhoven: 'Mijn familie woont daar'

 2. Geboortegolf in Safaripark Beekse Bergen: 'We hebben een hele waslijst'
  Play

  Geboorte­golf in Safaripark Beekse Bergen: 'We hebben een hele waslijst'