Het Bosbad van Kikx Development B.V. (20 appartementen) kan vanaf 2020 gebouwd worden in Bosrijk, Meerhoven, Eindhoven.
Volledig scherm
Het Bosbad van Kikx Development B.V. (20 appartementen) kan vanaf 2020 gebouwd worden in Bosrijk, Meerhoven, Eindhoven. © Kikx Development B.V.

Weer twee nieuwe projecten voor Bosrijk in Meerhoven in Eindhoven

EINDHOVEN - En weer zijn twee bijzondere projecten gekozen om gebouwd te worden in de deelwijk Bosrijk in Meerhoven, de grote Eindhovense Vinex-wijk. 

In het groene deelgebied - dat opgeknipt in kleine stukjes ontwikkeld wordt - mag Kikx Development twintig appartementen bouwen in het project Bosbad. Terwijl Building4you Developments het plan Bostorens met vijf woningen rondom een binnentuin mag gaan ontwikkelen. 

Zij hebben de ontwerpwedstrijd van de gemeente Eindhoven gewonnen en mogen ieder een perceel aankopen. Niet alleen de jury was enthousiast over de plannen ook veel bewoners die hun advies uitbrachten, waren dat. De plannen worden nu verder uitgewerkt, waarna in 2020 de bouw zou moeten starten. 

Plan Bostorens van Bostorens van Building4you Developments B.V. kan in 2020 gebouwd worden in Bosrijk, Meerhoven in Eindhoven.
Volledig scherm
Plan Bostorens van Bostorens van Building4you Developments B.V. kan in 2020 gebouwd worden in Bosrijk, Meerhoven in Eindhoven. © Building4you Developments B.V.

Bosrijk wordt opgezet met bebouwing als ‘beelden in een beeldentuin’. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk. 

Het Bosbad van Kikx Development is een open gebouw van milieuvriendelijke materialen dat helemaal rondom steunt op houten boomstammen. Het geheel ligt iets verhoogd in het landschap door de half verdiepte in het landschap opgenomen parkeergarage. Bostorens van Building4you Developments kent een afwisselend, beeldend uiterlijk met verschillende hoogtes. De vijf woningen krijgen groene daken en ze worden in gerecycled hout opgetrokken.Meer informatie over de plannen op eindhoven.nl/bosrijk. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook melden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven