Volledig scherm
Arrestatieteams van de politie in Maarheeze op zoek naar verdachten die een helikopter wilden kapen om Benaouf A. te helpen ontsnappen uit de gevangenis van Roermond. © anp

Weer twee verdachten opgepakt in zaak rond mislukte helikopterkaping Budel

ROERMOND/MAARHEEZE - Voor de verijdelde ontsnappingspoging van Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond zijn twee nieuwe verdachten gearresteerd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam zaterdag laten weten.

A. is een spilfiguur uit de zogeheten Mocro-maffia. Eerder werden al vier verdachten aangehouden voor een poging een helikopter te kapen om daarmee A. op 11 oktober uit de gevangenis te bevrijden. Bij het verijdelen van die poging kwam het tot een wilde achtervolging in Roosteren en werd een verdachte doodgeschoten.

De vijfde verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus het OM. Hij zou zichzelf volgens Het Parool samen met zijn advocaat vrijdag hebben gemeld bij de politie. Voor de zesde verdachte is een uitleveringsverzoek gedaan. Hij is volgens de krant in Parijs opgepakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drug ayahuasca is steeds populairder, maar ook erg gevaarlijk: ‘Er is een wildgroei aan sessies’

    Drug ayahuasca is steeds populair­der, maar ook erg gevaarlijk: ‘Er is een wildgroei aan sessies’

    EERSEL - De drug ayahuasca is bezig aan een opmars in Nederland. Het van oorsprong Zuid-Amerikaanse drankje wordt gezien als reinigingsmiddel voor de geest. Maar tegelijkertijd is het een bijzonder zware harddrug. ‘De ervaring is te heftig om vaak te doen’, stelt adviesorganisatie Jellinek. Donderdag werd bekend dat enkele weken geleden een Hongaarse man in Eindhoven is overleden na een ayahuasca-sessie in Eersel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven