Volledig scherm
© Bert Jansen

Weer veel bekeuringen voor Jaknikkers op A67, snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

EINDHOVEN - Op de A67 zijn donderdagmiddag en donderdagavond weer verschillende 'Jaknikkers' en snelheidsduivels bekeurd door de politie. In totaal zijn 34 vrachtwagenchauffeurs en 17 bestuurders van auto's betrapt op het niet-handsfree rijden.

De politie controleert sinds kort extra streng op zogenaamde 'Jaknikkers', mensen die bijv. hun telefoon op schoot leggen en berichtjes sturen tijdens het rijden. Ook mensen die niet handsfree bellen worden extra in de gaten gehouden.

Behalve deze Jaknikkers is donderdag ook een bestuurder bekeurd die rechts inhaalde. Elf automobilisten overschreden de maximaal toegestane snelheid waarvan er acht direct hun rijbewijs konden inleveren. Eén persoon reed 220 kilometer per uur waar 120 km/u de maximaal toegestane snelheid is. Een bestuurder had nog een boete van 535 euro openstaan. Deze is ter plaatse betaald.

Dit laat de politie vrijdag via Facebook weten. De controle vond plaats tussen 14.15 en 17.15 uur en tussen 19.15 uur en 21.15 uur.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen', dat eind oktober wordt uitgezonden. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal duizenden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven