Volledig scherm
Een van de bomen in het wijkje Tegenbosch in Eindhoven ging woensdagavond door de storm tegen de vlakte. © Rob Voets

Weer wateroverlast in wijk Tegenbosch

EINDHOVEN - Ze hebben al tijden last van flinke wateroverlast, de bewoners van de Eindhovense wijk Tegenbosch. Woensdagavond was het weer raak: maar nu was de eerste herfststorm de boosdoener. Een van de bomen in de straat waaide om, bovenop een woning.  

Die woning liep daardoor flinke schade op. Die schade is indirect veroorzaakt door de problemen in de straat met de waterafvoer, stelt Rob Voets, een van de bewoners van de straat.

Doordat er een leemlaag onder onze woningen zit die een goede afvoer van regenwater verhindert, staat de straat bij de minste of geringste regen blank. ,,Omdat het water zo lang blijft staan, zijn nu ook de wortels van de bomen aangetast. Dat is volgens ons de echte reden dat de bewuste boom is omgewaaid."

Volgens Voets is de aannemer die het wijkje bouwrijk gemaakt heeft destijds vergeten die leemlaag weg te halen. De bewoners van het wijkje in het noorden van Eindhoven zijn al sinds begin vorig jaar met het gemeentebestuur in gesprek over een oplossing voor dat probleem, tot op heden zonder succes.   

Volledig scherm
De gevel van de bewuste woning liep flinke schade op door de omgevallen boom. © Rob Voets
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven