Wegversmalling Randweg Eindhoven verrast automobilisten

VideoEINDHOVEN - Het was altijd al een redelijk lastig punt, vooral in de spits: aansluiting 29 op de Randweg Eindhoven, vlakbij Eindhoven Airport. 

Met veel verkeer dat komend vanaf de Anthony Fokkerweg invoegt op de N2 en auto's vanuit de richting Best die tegelijkertijd en op dezelfde plek moeten kiezen tussen de twee linker rijstroken richting Veldhoven óf de rechter stroken naar Strijp. Auto's schieten van links naar rechts en halen in of remmen af. 

De aansluiting is er vanaf dinsdag niet veiliger op geworden. Vanwege de aanleg van een nieuwe afslag ter hoogte van het Novotel op de randweg is een van de twee rijstroken in de richting Strijp -afrit 30- tijdelijk afgesloten.

Volledig scherm
Dit bord met daarop de aanduiding van de versmalling, krijgt -ter verduidelijking- gezelschap van een tweede waarschuwingbord. © Rob Burg

Onverwacht 

Getuige de plotselinge reacties van automobilisten -snel terugsturen naar links om een botsing op de afzettingsborden te voorkomen- komt de versmalling voor sommigen nogal onverwacht. Dat is niet zo vreemd: vlak voor het viaduct staat welgeteld één bord, met daarop twee pijlen rechtdoor en twee pijlen naar rechts voor het afslaand verkeer. Een zwart kruis door de meest rechtse pijl is de enige aanduiding dat er een versmalling aan zit te komen. En die doemt al meteen ná het viaduct voor je bumper op. 

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat erkent dat de verkeersveiligheid op deze plek ‘verbetering behoeft'.  Vandaar dat zij opdracht heeft gegeven om er een geel bord bij te plaatsen  waarop de rijstroken en de afsluiting nog eens aangegeven zijn. 

De wegversmalling duurt volgens planning van de gemeente Eindhoven, opdrachtgever van de werkzaamheden, tot en met 2 juli.  

Volledig scherm
De wegversmalling, net na het viaduct Anthony Fokkerweg © Rob Burg

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen