Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij

Weinig aanhoudingen bij kampioensfeest PSV, politie spreekt van een ‘feestelijke sfeer’

EINDHOVEN – Met zeventien aanhoudingen op zondag en negen opgepakte personen op maandag is het kampioensfeest rustig verlopen. Dat laat de politie dinsdag weten.

Op zondag waren volgens de politie tussen de 40.000 en 50.000 mensen op been in de stad. Een dag later vonden 65.000 mensen hun weg naar het centrum van Eindhoven.

Vechtpartij en gebiedsverbod

Bij de feestelijkheden rondom de kampioenswedstrijd tegen Ajax werden in totaal zeventien supporters aangehouden. Drie van hen zitten nog vast voor een vechtpartij bij het supporterscafé de Aftrap. Drie andere supporters kregen een gebiedsverbod en hebben de maandag de huldiging thuis vanaf de bank moeten volgen.

Op de dag van de huldiging van de kampioensploeg op het Stadhuisplein hield de politie negen mensen aan. Volgens de politie varieerde de reden van de aanhouding van discriminatie tot belediging en van overtreding van de Opiumwet tot openbare dronkenschap. De aangehouden supporters kwamen er met een bekeuring of schikking vanaf. 

Tientallen supporters braken maandagmiddag tijdens de huldiging door de hekken rond het Stadhuisplein.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Avant-Garde in Philips Stadion: verliezen ster voelt als ‘mes in je rug’
    PREMIUM

    Avant-Gar­de in Philips Stadion: verliezen ster voelt als ‘mes in je rug’

    EINDHOVEN - Met lood in de schoenen ging Johan van Groeninge (61) dinsdag naar zijn werk. In 2018 heeft zijn restaurant in het Philips Stadion nog een Michelinster, komend jaar niet meer. Die is hem maandag bij de presentatie van de nieuwe toonaangevende culinaire gids afgenomen. Geschrapt, koel en zakelijk. Totaal onverwacht en zonder toelichting. Zo gaat dat bij Michelin. Het is, om het plat samen te vatten, ‘klotenieuws’. ,,Het juiste woord”, vindt Johan's vrouw Lilian (61).

In samenwerking met indebuurt Eindhoven