De handgelkraam op de Woenselse Markt. De verkoper wilde zelf anoniem blijven uit vrees voor reacties, en staat dus niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
De handgelkraam op de Woenselse Markt. De verkoper wilde zelf anoniem blijven uit vrees voor reacties, en staat dus niet op de foto. © Lukas van der Storm

Weinig interesse in handgel van ‘coronakraam’ op de Woenselse Markt

EINDHOVEN - Coronavirus of niet, de mandarijnen, kibbeling en kaas vinden op de Woenselse Markt gewoon gretig aftrek. Is het dan helemaal een zaterdag als alle andere? Nee. Want voor de eerste keer ooit staat er een speciale kraam voor handgel. Al is het daar bijzonder rustig.

,,Wilt u proberen? Even de handjes wassen? Met extra alcohol om goed schoon te blijven...” Aan koopmanskunst geen gebrek bij de gelegenheidsstandplaats voor desinfecterende zeep. De marktkoopman in kwestie wil liever anoniem blijven, uit vrees voor verwijten dat hij zijn geld verdient aan het virus. Terwijl voor hem toch uiteindelijk hetzelfde geldt als voor een begrafenisondernemer: de een zijn dood, de ander zijn brood. ,,Vorig jaar rond deze tijd verkocht ik speelgoed. Nu is er veel vraag naar handgel. De zeepflesjes en -doppen zijn overal uitverkocht. Daarom ben ik ze zelf maar gaan maken.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven