Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Weken vertraging bij verhuizing PSV-supporterscafé De Aftrap

EINDHOVEN - PSV-supporterscafé De Aftrap in Eindhoven gaat niet al op 1 januari verhuizen, maar waarschijnlijk pas in de loop van februari.

Er is vertraging ontstaan bij de verhuizing, omdat niet alle vergunningen op tijd zijn aangevraagd, zegt Hans de Kruijff. "Maar als het een beetje meezit kunnen we in de loop van februari, net na de winterstop, op de nieuwe plek open", aldus De Kruijff, samen met zijn broer Erwin uitbater van de Aftrap.

Politie
Het supporterscafé moet weg op de plaats waar het nu zit: aan de Mathildelaan, schuin tegenover het Philips Stadion. De politie heeft die plek nodig. In overleg met PSV, gemeentebestuur, politie en omwonenden is gezocht naar een andere locatie. Kort voor de zomervakantie werd die gevonden.

De Aftrap verhuist voor maximaal 5 jaar naar het parkeerterrein achter de Ventoseflat en het Temporary Art Centre (TAC), op de hoek van de Gagelstraat en de Vonderweg. Daar komt een 'houten, strandpaviljoen-achtig café', zo meldt De Kruijff.

Overleg
Na een wat moeizame start zijn de verhoudingen met de omwonenden inmiddels sterk verbeterd. "Er is goed overleg, en veel begrip over en weer", zegt De Kruijff, en dat bevestigt een van de omwonenden. Alleen is er wel commentaar op de wijze waarop de gemeente de verhuizing aanpakt. "Er is sprake van onvolledige informatieverstrekking, besluiteloosheid en slechte voorbereiding. De huidige vertraging is daar het gevolg van."

Gemeentelijk projectleider Jos Rooijmans was maandag niet bereikbaar voor een reactie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven