Volledig scherm
Schade op het eiland waar veel huizen zijn beschadigd of verwoest door orkaan Irma. 91 procent van de huizen heeft schade, een derde van de huizen is totaal verwoest. © ANP

Welke initiatieven zijn er in Zuidoost-Brabant om geld in te zamelen voor Sint Maarten?

OPROEPEINDHOVEN/HELMOND - Nederland komt vrijdag in actie tijdens de landelijke actiedag. Het initiatief komt dit keer van het Rode Kruis (gironummer 5125) en niet van Giro 555. Maar de Samenwerkende Hulporganisaties steunen wel de Rode Kruis-actie. De NPO, SBS en RTL gaan aandacht besteden aan de hulpactie. 

Nederland kan zijn beroemde vrijgevigheid bij goede doelen (vergeleken met andere landen geven wij gemiddeld veel geld) weer eens laten zien. Doet u dat ook? Zamelt u ook geld in voor de wederopbouw van Sint Maarten? Graag horen wij welke grote en kleine initiatieven er zijn in de regio Zuidoost-Brabant. Is er op de basisschool van uw kinderen een sponsorloop? Verkoopt u kleren op de rommelmarkt en gaat het geld naar het Rode Kruis? Laat via onderstaand formulier uw reactie achter.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven