Volledig scherm
PREMIUM
Via CrimiNee! werden camerabeelden van bedrijventerreinen en uitgaanscentra in heel Zuid-Nederland uitgekeken. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Werd Eindhovense politiechef met reisjes en bezoeken aan racecircuits omgekocht?

EINDHOVEN - Naar de Eindhovense oud-politiebaas die vanaf maandag terechtstaat voor omkoping is meerdere keren intern onderzoek gedaan. Het leidde nooit tot vervolging.

Al jaren leefde het gevoel dat er iets niet pluis was aan de handel en wandel van oud-politiebaas Peter van den E. Het was reden om de Limburger in zijn Eindhovense periode meerdere keren door te lichten. Dat gebeurde zowel door de politie zelf als bij beveiligingsproject CrimiNee!, waar Van den E. de drijvende kracht was. Dat zeggen bronnen uit de twee organisaties. Volgens hen leverden de onderzoeken nooit (voldoende) bewijs op dat Van den E. fraudeerde.

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen