Volledig scherm
Werkzaamheden op de Vestdijk © Michel Teeuwen

Werk aan Vestdijk Eindhoven levert fikse hinder op vanaf maandag

EINDHOVEN - Maandag kan het nog net, dinsdag wordt het al lastig, maar vanaf woensdag is de Vestdijk toch echt afgesloten voor doorgaand verkeer. 

De hele week moet in de binnenstad rekening gehouden worden met ernstige verkeershinder vanwege de werkzaamheden.

Dat heeft de gemeente Eindhoven bekendgemaakt. Het betreft werk voor de zogenaamde tijdelijke praktijkopstelling. Daarmee wil de gemeente ervaring opdoen voor de definitieve herinrichting van de Vestdijk. Ook tijdens de proef wordt al het doorgaand verkeer onmogelijk gemaakt en moet bestemmingsverkeer over één rijbaan richting noorden. Fietsers krijgen wat meer ruimte doordat een rijstrook voor autoverkeer gebruikt wordt als fietspad. 

Volledig scherm
De verkeersstromen die na de herinrichting van de Vestdijk in Eindhoven nog mogelijk zijn. © Gemeente Eindhoven

Maandag begint de gemeente rond 4.00 uur 's morgens met het onmogelijk maken van de linksaf Kanaaldijk-Zuid naar Havenstraat, om sluipverkeer tegen te gaan. Het stuk Geldropseweg tussen Vestdijk en Stratumsedijk is maandag de hele dag aan de beurt. Daar wordt zoals eerder al gepland eenrichtingsverkeer richting Stratumsedijk ingevoerd. 

Dinsdag zijn de Hertogstraat en de kruising Hertogstraat/Geldropseweg aan de beurt. De Hertogstraat wordt eenrichtingsverkeer richting noorden tussen het Hertog Hendrik van Brabantplein en de Geldropseweg en rechtsafslaan richting Tongelresestraat kan daarna niet meer.  

Volledig scherm
Alle maatregelen op en rond de Vestdijk in Eindhoven. © Gemeente Eindhoven

Woensdag is dan de Vestdijk tussen Geldropseweg en Kanaalstraat de hele dag afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Verkeer kan een deel van de tijd ook de stad niet uit via de Kanaalstraat. Dan wordt een stalen barrier aangebracht die doorgaand verkeer op de Vestdijk onmogelijk maakt. Ook wordt een van de rijbanen veranderd in een fietspad. De busbaan blijft wel gewoon open.  De laatste klus staat maandag 29 mei op het programma - als het weer meezit tenminste. Dan is het stuk Vestdijk tussen Kanaalstraat en Stationsweg aan de beurt. 

De wijzigingen en afsluitingen worden verder uitgevoerd met borden en markeringen. Bij de kruising Vestdijk-Kanaalstraat komen camera's te hangen waarmee in de gaten wordt gehouden of er 'illegale of ongewenste verkeersbewegingen' plaatsvinden, zoals keren bij hotel Pullman Cocagne of de Heuvel-parking. Indien nodig zou dat tot aanpassingen kunnen leiden.

De gemeente adviseert automobilisten om het navigatiesysteem uit te zetten en op de bekende gele borden te rijden. Die geven zo vroeg mogelijk alternatieve routes aan. Richting centrum is dat bijvoorbeeld via de rondweg, ventweg Hugo van der Goeslaan, Dirk Boutslaan, Lucas van Gasselstraat, Breitnerstraat, Kanaaldijk-Zuid en Kanaalstraat.  

Op de site beleefdevestdijk.nl is meer informatie te vinden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen