Volledig scherm
Rookwolken in het Philips Stadion tijdens wedstrijd PSV Ajax op 23 april 2017. © ED

Werkstraf voor man uit Eindhoven voor
rookpot bij PSV-Ajax

EINDHOVEN - De laatste verdachte van het rookpotten-incident tijdens PSV-Ajax heeft 120 uur werkstraf gekregen. 

De rechtbank in Den Bosch vindt niet dat Mark L. (28) de bedoeling had brand te stichten, toen hij in april 2017 een rookpot probeerde aan te steken in het PSV-stadion. Andere betrokkenen werden eerder veroordeeld tot dezelfde straf. De officier van justitie had tegen L. 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie  maanden geëist.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven