Volledig scherm
Anja Wasser van Werktuin040 voor het nieuwe pand aan de Edisonstraat in Eindhoven © Anja Wasser/Werktuin040

Werktuin040 trekt in roze pand Edisonstraat Eindhoven

EINDHOVEN - Werktuin040 heeft een nieuw onderkomen gevonden. De aanbieder van werkplekken én speelruimte voor kinderen gaat in april verder in het roze pand aan de Edisonstraat. Daar kan Anja Wasser wel elke dag haar diensten aanbieden. 

Werktuin040 startte in 2015 in wijkhuis De Werf in Woensel. Het idee was om ouders van jonge kinderen een plek aan te bieden waar ze zowel kunnen werken als hun kroost onder kunnen brengen. Terwijl mama of papa aan de slag gaat, letten mensen van Werktuin040 op de kinderen. Het idee sloeg aan, maar al snel liep de Nuenense Anja Wasser tegen de grenzen van het wijkhuis aan. Daar kon ze alleen twee dagen terecht en moest ook nog eens alles elke dag opgeruimd worden. 

Vintage

Nu heeft Wasser met woningcorporatie Sint Trudo een contract gesloten voor het pand Edisonstraat 65. Daar zit nu nog het winkeltje Vintage Treets in tweedehands spulletjes. Dat houdt er na dit weekeinde mee op, met vrijdag en zaterdag nog een laatste uitverkoop. Volgens Maud van den Bercken liep het winkeltje in vintage toch niet zo goed als ze gehoopt had. 

Werktuin040 trekt er dan in april in, na een verbouwing. De ruimte van 115 vierkante meter wordt onderverdeeld in vier lokalen zodat werken, spelen, slapen en vergaderen apart kunnen worden gehouden. ,,Het is ook erg fijn dat er qua bestemming alles mogelijk is in het pand, dus ik ben ook aan het kijken of ik meer ontmoeting vanuit de wijk mogelijk kan maken. Maar dat is iets wat ik meer wil opzetten als ik open ben", aldus Wasser. 

Als er aanmeldingen zijn, kan Werktuin040 snel dagdelen opengaan, zegt Wasser. Wel kan ze nog vrijwilligers gebruiken die optreden als gastvrouw of komen spelen met kinderen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen