Volledig scherm
De piloot vliegt niet weg zolang de wesp in de cockpit zit. © Bert Jansen

Wesp in cockpit houdt traumaheli aan de grond

EINDHOVEN - Een wesp heeft donderdagavond een traumahelikopter opgehouden. Het beestje zat in de cockpit en de piloot vond het niet veilig genoeg om op te stijgen. 

De traumahelikopter was ingevlogen voor een medische noodsituatie aan de Gibeonstraat in Eindhoven. Toen de situatie weer onder controle was en de helikopter wilde wegvliegen, werd de wesp ontdekt. 

Een rondvliegende wesp kan de piloot tijdens de helikoptervlucht afleiden. Daarom wilde die niet opstijgen voor het insect uit de cockpit was gehaald. Dat had geen gevolgen voor het slachtoffer, dat al mee was met de ambulance. 

Een eerste poging daartoe mislukte: de wesp verschool zich diep onder de voorruit. Die plek was lastig te bereiken. Een wapenstok van een agent bood uitkomst. Het insect werd de cockpit uitgejaagd en met enige vertraging kon de heli alsnog vertrekken. 

Volledig scherm
Een poging om de wesp te pakken te krijgen. © Bert Jansen
Volledig scherm
De bewuste wesp. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven