Volledig scherm
De Brainport-motie van CDA-Kamerlid Agnes Mulder kreeg gisteren brede steun. foto JERRY LAMPEN/anp

Wethouder Depla van Eindhoven: Erkenning Brainport is goed nieuws

EINDHOVEN - Wel een mainport, geen mainport. Dankzij een motie van CDA'er Agnes Mulder in de Tweede Kamer heeft Brainport Eindhoven nu toch de felbegeerde erkenning binnen. En volgens de Eindhovense wethouder Staf Depla is dat heel goed nieuws voor de regio.

Staf Depla (PvdA), de Eindhovense wethouder van Economische Zaken, reageerde gisteravond verrast op het nieuws uit Den Haag. "Uiteraard was ik al blij met de erkenning van vorige week, toen de Kamer en de minister Brainport het derde economische kerngebied van Nederland noemden. Maar deze extra erkenning komt vrij onverwacht."

Dat wil niet zeggen dat Depla er niet blij mee is, in tegendeel. "Dit is erg goed nieuws. De Kamer erkent Brainport nu als regio waar geld verdiend wordt voor het hele land, niet alleen voor de regio Eindhoven." En dat is weer van belang voor de verdeling van het Rijksgeld als het gaat om infrastructuur en voorzieningen. "Dan staat behalve Schiphol en de Rotterdamse haven nu ook Brainport Eindhoven bij het kabinet vooraan."

Samen met Brainport Eindhoven en met minister Kamp gaat Depla werken aan het opstellen van een actieagenda, een actieplan. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels al in volle gang. Op de inhoud daarvan wil Depla nog niet al te veel vooruitlopen. "Daar gaan we heel snel al uitgebreid met alle betrokken partijen over overleggen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven