Volledig scherm
Erik de Eekhoorn werd gevonden op Station Eindhoven Centraal. © Diede Hoekstra

Wie heeft Erik de Eekhoorn verloren op het Eindhovense station?

EINDHOVEN - Erik de eekhoorn, het laatst gezien op station Eindhoven, zoekt zijn baasje. In de stationshal van, inmiddels, Eindhoven Centraal, hangen posters van een verloren eekhoornknuffel. 

De NS trapt hiermee de ‘Week van de Verloren Knuffel’ af. Via sociale media hoopt de spoorvervoerder zoveel mogelijk verloren knuffels voor de kerstdagen thuis te bezorgen. De campagne is opgezet rond vijf gevonden knuffels waaronder dus de Eindhovense eekhoorn.

Strijkplank

Jaarlijks wordt er een karrenvracht aan spullen achtergelaten in de treinen en op de stations. Tussen 1 januari en 31 oktober van dit jaar ruim honderdduizend voorwerpen. Knuffels zijn daar overigens maar een klein deel van. Pasjes, tassen en portemonnees werden het vaakst gevonden. Soms waren het ook opmerkelijke spullen zoals een nachtkastje en een strijkplank inclusief strijkijzer. 

Het is voor de vijfde keer dat de NS probeert de knuffels te herenigen met hun baasjes. Op Instagram, Twitter en Facebook worden tot en met vrijdag foto’s van de knuffels gedeeld. Ook op de schermen in de treinen komen ze voorbij. Op Den Haag Centraal zijn de echte knuffels te zien. Vorig jaar wist de NS vier van de vijf knuffels terug te geven aan hun eigenaren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven