De ingebruikname van zeventig woningen in Zeelst, gebouwd door bouwbedrijf Coppelmans.
Volledig scherm
De ingebruikname van zeventig woningen in Zeelst, gebouwd door bouwbedrijf Coppelmans. © Frans van Mierlo

Wie kreeg er in 1956 een door Coppelmans gebouwde nieuwe woning in Zeelst?

EINDHOVEN - Met het doorknippen van een lint werd deze woonwijk met zeventig woningen in Zeelst in 1956 officieel geopend. De staatssecretaris was erbij en de woningen waren gebouwd door bouwbedrijf Coppelmans. Wie weet er meer over deze foto? Wie ging destijds in de huizen wonen, en staan ze er nog steeds? Laat het weten via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven