Commercieel directeur Peter Tonnaer van Kupers springt in als chauffeur.  Hij heeft een rit met kinderen van de Internationale School in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Commercieel directeur Peter Tonnaer van Kupers springt in als chauffeur. Hij heeft een rit met kinderen van de Internationale School in Eindhoven. © Bert Jansen/DCI Media

Wie rijdt de touringcar? Tekort aan chauffeurs dreigt nu branche opleeft

VELDHOVEN/MIERLO - Schoolreisjes en straks hopelijk vakantietrips. Maar zijn er voldoende chauffeurs voor de touringcar? Terwijl de branche weer een beetje opleeft dreigt een chauffeurstekort.

  1. Na felbegeerde verblijfsvergunning dolgelukkig met droomhuis van 41 vierkante meter
    PREMIUM

    Na felbegeer­de verblijfs­ver­gun­ning dolgeluk­kig met droomhuis van 41 vierkante meter

    EINDHOVEN - Je land ontvlucht, asielprocedure in en uiteindelijk krijg je te horen dat je in Nederland mag blijven. Dan is het wachten op een eigen huis, lang wachten. Momenteel zitten elfduizend statushouders in de wachtkamer. Gemeenten moeten aan de bak. Statushouders die een woning krijgen toegewezen zijn de koning te rijk. Imam Ali Nazari (23) uit Afghanistan streed vijf jaar voor zijn verblijfspapieren. Nu woont hij in een klein appartement in Eindhoven op steenworp afstand van het stadion van PSV.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven