Volledig scherm
Dieven gingen deze week aan de haal met de vier wielen van deze Mercedes. © Ruud Spoor

Wielendieven slaan slag in parkeergarage Meerhoven in Eindhoven

EINDHOVEN - In Meerhoven hebben dieven het voorzien op de wielen van auto's in de parking van Q-Park Meerhoven. Het bedrijf beraadt zich op extra beveiliging. 

Het zal je maar gebeuren: heb je een goedkope vlucht geboekt naar het zonnige zuiden, een voordelig parkeerplekje gevonden voor je dure auto... kom je terug in de parkeergarage en staat deze op een paar gestapelde stenen. Weg zijn de wielen. Vertrokken met de noorderzon. 

Het overkwam deze week de eigenaar van een Mercedes stationcar in de parkeergarage van Q-park in Meerhoven. Hem wacht een onaangename verrassing als hij terugkeert in Eindhoven. Ook een maand geleden sloegen de wielendieven toe, toen bij een Audi met Duits kenteken. Hoeveel automobilisten gedupeerd zijn, is onduidelijk: volgens een woordvoerster van Q-Park zijn er nu drie gevallen bij het bedrijf gemeld. 

Park + Fly

De diefstallen vinden telkens plaats op het Park + Fly-gedeelte. Sinds oktober vorig jaar is dit stukje parkeergarage exclusief bedoeld voor Airport-reizigers. Volgens Q-Park is de parking voorzien van camera's. ,,Deze beelden kunnen wij beschikbaar stellen aan de politie indien de eigenaar aangifte doet", aldus de woordvoerster van Q-park. ,,Dit is tot op heden nog niet gebeurd.” Het bedrijf overweegt extra beveiligingsmaatregelen om herhaling te voorkomen. 

Volgens buurtbewoners worden niet alleen velgen en banden gestolen, maar ook complete auto's. ,,Het lijkt wel of de dieven op bestelling werken. Afgelopen nacht zou er nog een Landrover gestolen zijn", zegt Daniëlle Neggers, medebeheerder van de Facebookgroep Meerhoven Ontmoet Elkaar.  

Risico

Jarenlang ervoer Meerhoven overlast van vakantiegangers die hun auto in de wijk neerzetten. Dat probleem is sterk verminderd sinds de komst van Park + Fly in de parkeergarage. ,,Het risico bestaat dat als gevolg van de diefstallen mensen nu toch weer in de wijk hun auto gaan neerzetten”, vreest Neggers.  

Volgens de politie is noch van de wielendiefstallen, noch van gestolen auto's, tot op heden aangifte gedaan. 

Volledig scherm
Ook van deze Audi in parkeergarage Meerhoven werden de wielen gestolen. © Hans Truin

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen