Lex van Eijndhoven nieuwe directeur van WIJeindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lex van Eijndhoven nieuwe directeur van WIJeindhoven. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

WIJeindhoven: samenwerking met servicebureau gemeente Eindhoven nog niet op orde

EINDHOVEN - De nieuwe directeur van WIJeindhoven is ontevreden over de vertraging die Eindhovenaren oplopen, nu de gemeente zorgindicaties laat controleren door een eigen ‘servicebureau’. Een half jaar na de start loopt het proces nog steeds niet goed, zegt Lex van Eijndhoven.

,,We zijn er nog niet. Dat ligt bij beide organisaties samen. We zijn nog altijd bezig om de werkwijzen goed op elkaar af te stemmen.” Van Eijndhoven is nu drie maanden directeur van de wijkteam-organisatie WIJeindhoven. Hier werken in totaal bijna 400 medewerkers. Sinds 1 januari bepalen zij niet langer zelf of inwoners moeten worden doorverwezen naar specialistische zorg. Vanwege de enorme zorgtekorten heeft de gemeente een controle-afdeling opgezet. Dit ‘servicebureau’ telt circa 30 medewerkers van WIJeindhoven en bijna evenveel ambtenaren en kost circa 3,7 miljoen euro per jaar aan salarissen.

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven