Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Novadic-Kentron in Vught. © Google Maps

Wijzigingen in bestuur na samenvoeging Novadic-Kentron en Zorg van de Zaak

VUGHT - De Brabantse verslavingsinstelling Novadic-Kentron is nu onderdeel van arbobedrijf Zorg van de Zaak. De toezichthouders Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt zijn akkoord. Bestuurders van beide organisaties hebben op het hoofdkantoor van Zorg van de Zaak in Utrecht de documenten ondertekend. 

Walther Tibosch, de huidig bestuurder van Novadic-Kentron, behoudt zijn positie maar krijgt wel een tweede bestuurder naast zich. Dat is Sigrid Wijnbergh, tot nu toe concerncontroller van  Novadic-Kentron. Tibosch treedt toe tot de hoofddirectie van Zorg van de Zaak. Zijn taak wordt het integreren van Novadic-Kentron in het netwerk van het arbobedrijf.

De raad van toezicht van Novadic-Kentron is per direct vernieuwd. Dat was onderdeel van eerder gemaakt afspraken. Vier leden, onder wie voorzitter Ton Kessels, treden terug. Op verzoek van de Cliëntenraad blijft huisarts en zelfstandig adviseur Rob van Damme als enige aan. Toegetreden zijn Brechta Kuijpers, lid van de raad van commissarissen van Zorg van de Zaak, en  organisatieadviseur Paul Löwik. De Cliëntenraad en Ondernemingsraad van Novadic-Kentron gaan verder in ongewijzigde samenstelling. 

‘Sterke partij’

Met de samenvoeging willen beide organisaties expertise en middelen bundelen en zo een ‘sterke partij’ vormen op gebied van preventie en ondersteuning bij herstel van verslaving en een riskante levensstijl. Novadic-Kentron blijft in alle gemeenten van Noord-Brabant verslavingszorg aanbieden. De bijna negenhonderd medewerkers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen staan jaarlijks achtduizend cliënten bij. Alle gemeenten staan achter de fusie.

Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op gebied van bedrijfszorg, leefstijl en medische zorg met vierduizend medewerkers en een omzet van driehonderd miljoen euro per jaar. Brandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is onderdeel van het netwerk. Het bedrijf is hoofdsponsor van voetbalclub FC Utrecht. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven