Wil en Anja Notten uit Eindhoven zitten vast op een cruiseschip. De Chileense autoriteiten weigerden de toegang tot de haven en daarom zijn ze nu op volle kracht vooruit naar Californië.
Volledig scherm
Wil en Anja Notten uit Eindhoven zitten vast op een cruiseschip. De Chileense autoriteiten weigerden de toegang tot de haven en daarom zijn ze nu op volle kracht vooruit naar Californië. © Wil Notten

Wil en Anja Notten uit Eindhoven hopen in Californië wel van boord van hun cruiseschip te kunnen

EINDHOVEN - Overal ter wereld komen toeristen, globetrotters en overwinteraars in de problemen door de steeds strenger wordende maatregelen in de strijd tegen het corona-virus. Onder hen ook velen uit onze regio.

Wil en Anja Notten uit Eindhoven waren bijna aan het eind van een vijftien dagen durende cruise op de Celebrity Eclipse langs de kust van Zuid-Amerika, toen het corona-virus ook daar in alle hevigheid begon toe te slaan. ,,We waren in Buenos Aires aan boord gegaan en waren op weg naar Santiago de Chile, maar daar mochten we de haven niet binnen", vertelt hij via een Whatsapp-verbinding. 

Nu zijn ze dus op weg naar Californië, volle kracht vooruit, tien dagen lang. ,,Voordat we konden vertrekken, moest eerst nog proviand voor tweeduizend mensen worden ingeslagen. Omdat we echt niet mochten aanmeren, is dat met containers in kleine bootjes vervoerd. Dat heeft drie dagen geduurd. Als we straks aankomen in de Verenigde Staten, moeten we nog afwachten of we worden binnengelaten én of er nog een vlucht kan worden geregeld.”

Niet het slechtste scenario

Spannende tijden dus, maar Wil benadrukt dat het allemaal heel goed uit te houden is aan boord. ,,Dit is niet het slechtste scenario. We zijn al negen dagen nergens aan wal geweest en niemand vertoont ziekteverschijnselen, dus we kunnen ons vrij bewegen. We kunnen naar de bar, de bioscoop, de sportzaal en zelfs een balletje golf slaan. Gisteren hebben we zelfs een uurtje op onze twee kleinkinderen gepast, we hebben een rondje boot met ze gedaan. Hadden de ouders even rust.” 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven