Willie Welten achter de bar van het Stadspaviljoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Willie Welten achter de bar van het Stadspaviljoen. © Bert Jansen

Willie Welten (1944-2020): Aimabel mens, markant Eindhovenaar

NecrologieEINDHOVEN - Met het overlijden van Willie Welten neemt Eindhoven afscheid van een markant inwoner. Veertig jaar bestierde hij samen met zijn vrouw Maria en zus Ria het Stadspaviljoen. Zaterdagavond blies hij zijn laatste adem uit, 75 jaar oud.

Willie Welten is een begrip in Eindhoven. Hij kende iedereen, iedereen kende hem. In 2009 namen hij en Maria afscheid van ‘de huiskamer van Eindhoven’, zoals het Stadspaviljoen te boek staat . Het was tijd om meer aandacht te besteden aan kinderen en kleinkinderen, zei hij, want als kasteleinsechtpaar hadden privé en werk vier decennia lang door elkaar gelopen. Willie keek destijds met trots terug op 105 jaar horecageschiedenis van de Weltens. ,,Een klein cafeetje is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dat hebben we met de familie toch maar gedaan.”

  1. Overlijden echtpaar uit Nuenen maakt veel los: ‘Nu weet ik dat het uw vader was die de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’
    VIDEO

    Overlijden echtpaar uit Nuenen maakt veel los: ‘Nu weet ik dat het uw vader was die de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    NUENEN - Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).

In samenwerking met indebuurt Eindhoven