Het Eindhovense stadhuis.
Volledig scherm
Het Eindhovense stadhuis. © DCI Media

Wilma Richter van 50Plus geeft Eindhovense raadszetel op

EINDHOVEN - Het Eindhovense gemeenteraadslid Wilma Richter geeft haar zetel alsnog op. Dat bevestigen verschillende bronnen in de Eindhovense gemeentepolitiek. Eerder weigerde het raadslid verschillende malen nog dat te doen. Daarop werd ze door 50Plus uit de fractie gezet. Het leek er vervolgens enige tijd op dat ze op persoonlijke titel in de Eindhovense raad zou blijven. 

Richter wordt opgevolgd door Theo Hoppenbrouwers, derde op de kieslijst van 50Plus bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Hoppenbrouwers functioneert sinds die verkiezingen al als commissielid voor zijn partij. 

Richter zelf was niet voor commentaar bereikbaar. Eerder liet ze aan deze krant weten ‘verbijsterd’ te zijn door de stap van het bestuur en de raadsfractie van 50Plus om haar uit de partij te zetten. Ook de griffie van de Eindhovense raad was niet bereikbaar.  

Publiek geheim

Fractievoorzitter Ruud van Acquoij van 50Plus was nog niet op de hoogte van het laatste nieuws in deze kwestie, zei hij donderdag desgevraagd. Hij wil nog steeds niet dieper ingaan op de aard van het conflict tussen Richter en 50Plus. Het is inmiddels een publiek geheim dat deze partij niet tevreden was over haar functioneren.  

Het aantal fracties in de Eindhovense gemeenteraad loopt door het besluit van Richter niet verder op. Het aantal partijen in de raad kwam na de laatste verkiezingen uit op twaalf, op een totaal va 45 gemeenteraadszetels. Inmiddels is het aantal fracties gestegen tot veertien. Reden is dat zowel raadslid Mary-Ann Schreurs van D66 als Henri de Leeuw van SP uit hun partij stapten en ieder hun eigen fractie zijn begonnen. 

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven