Volledig scherm
© Google Street View

Winkel in Eindhoven tijdelijk dicht wegens verkoop gestolen goederen

EINDHOVEN - Used Products in Eindhoven moet tijdelijk dicht vanwege de verkoop van gestolen waar.

De vestiging van Used Products aan de Kruisstraat in Eindhoven is op last van de burgemeester tot 6 januari gesloten vanwege het aanbieden van gestolen goederen. Eén klant heeft tot acht keer gestolen waar aangeboden aan de zaak in tweedehands spullen, zegt bedrijfsleider Maarten Hermans. Volgens hem was eerder dit jaar al besloten geen zaken meer met de man te doen. "Wij vonden dat hij wel erg veel kwam verkopen."

Een systeem dat had moeten waarschuwen dat de goederen uit diefstal afkomstig waren, heeft volgens Hermans niet gewerkt. Van alle spullen die bij Used Products worden aangeboden, wordt nagegaan of bij de politie bekend is dat ze zijn gestolen. Zo niet, dan blijven ze nog acht dagen liggen voordat ze in de verkoop gaan, zodat in de tussentijd eventueel nog aangifte van diefstal gedaan kan worden.

Nooit gewaarschuwd

De tijdelijke sluiting van de zaak kwam volgens Hermans als een donderslag bij heldere hemel. "We hebben nog nooit één waarschuwing gehad. Used Products heeft zaken in heel Nederland, maar dit is nog nooit voorgekomen. We vinden de sluiting buitenproportioneel en zijn ook bij de gemeente in beroep gegaan, maar dat heeft niet geholpen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen