Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Winkeliers winkelcentrum Oud-Woensel willen BIZ

EINDHOVEN - De ondernemers van winkelcentrum Oud Woensel willen een Bedrijven Investeringszone (BIZ) starten voor hun winkelgebied op de Kruisstraat en omgeving. De BIZ moet de opvolger worden van het ondernemersfonds dat de winkeliers in 2013 hebben ingesteld.

Uit dit potje, dat gevoed wordt door reclamebelasting die de winkeliers betalen, kunnen activiteiten worden bekostigd die het winkelcentrum verlevendigen of verbeteren. Bij een BIZ betalen niet alleen de huurders van panden, maar doen óók de vastgoedeigenaren een duit in het zakje.

De winkeliers komen met dit voorstel, naar aanleiding van de succesvolle BIZ-samenwerking onder de winkeliers van de binnenstad. Tijdens de vorming van die BIZ is óók gebleken dat het de nodige tijd kost om vastgoedeigenaren te benaderen en interesseren.

De overeenkomst tussen de Stichting Ondernemersfonds Oud Woensel en de gemeente over de besteding van de reclamegelden loopt eind dit jaar af. Vandaar dat B en W nu voorstellen om de overeenkomst met een jaar te verlengen, zodat er draagvlak gecreëerd kan worden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven