Volledig scherm
Kerstkaarten actie van het FNV. © Liesbeth Dinnissen

Winkelmedewerkers voeren maandag actie in Eindhoven voor beter loon en delen kerstkaarten uit

EINDHOVEN - Medewerkers van verschillende winkels (Wibra, HEMA, de Bijenkorf, Primark, Gall&Gall) delen maandagochtend kerstkaarten uit aan het winkelend publiek in Eindhoven. Dit doen ze om mensen bewust te maken dat winkelmedewerkers steeds meer op feestdagen moeten werken terwijl daar weinig loon en waardering tegenover staat. 

Deze actie voeren ze samen met het FNV. Vanuit een tompoucebakfiets worden er kaarten uitgedeeld. Klanten kunnen die op hun beurt weer geven aan een winkelmedewerker als een hart onder de riem. 

,,Winkelmedewerkers moeten op steeds meer feestdagen werken, zoals kerstavond, nieuwjaarsdag en tweede kerstdag. Tegenover de enorme flexibiliteit van werkdagen die van winkelpersoneel wordt verwacht, staat weinig waardering,” aldus het FNV. ,,De lonen in de winkelstraat zijn zeer laag, evenals de onregelmatigheidstoeslagen. En dat terwijl de grote ketens goede omzetten draaien. De medewerkers vinden het tijd voor verbeteringen en een normaal loon. Grote ketens moeten daarin het voortouw nemen.”

De actie begint maandag om 11.15 uur voor de Bijenkorf in Eindhoven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven