Volledig scherm
© Menno Boon

Winkels binnenstad Eindhoven nog vaker open

EINDHOVEN - Net nu de koopzondag zo ongeveer in de hele Eindhovense binnenstad omarmd is, dient de volgende discussie zich al weer aan. Wat te doen met de feestdagen?

Volgens Bart Meijer van de ondernemersvereniging (SDBE) is er momenteel teveel onduidelijkheid over welke winkels wel en niet open zijn. En dat is volgens de vereniging vooral vervelend voor de klant. Die denkt dat alle winkels open zijn maar staat vervolgens toch voor een dichte deur. Bijenkorf en Primark wachten de inventarisatie niet af en gaan dit jaar 363 dagen open. Alleen op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn die winkels nog dicht.

Nou is het volgens Meijer niet de doelstelling om alle winkels hierin mee te krijgen. "Maar we willen wel meer duidelijkheid. Voorheen had je per jaar 15 koopzondagen en dan was ook iedereen open. Daar koppelden we als binnenstad dan ook een promotiecampagne aan", legt hij uit. "Een dergelijke campagne zouden we ook best willen organiseren rond de feestdagen maar dan moet wel iedereen meedoen."

Wensen
De SDBE is daarom begonnen met het inventariseren van de wensen van alle ondernemers. "We hebben een lijst rondgestuurd van de dagen en winkeltijden dat het grootwinkelbedrijf (Bijvoorbeeld de Bijenkorf en Primark) opengaat. Het zou goed zijn als we een aantal momenten kiezen dat we allemaal opengaan. Denk aan tweede kerstdag of eerste paasdag maar ook een extra lange koopavond voor de feestdagen."

Als iedereen meedoet wil Meijer die dagen ook communiceren naar de consumenten. "Via social media of de krant en ook in België."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven